V Třemošné, jsou moc hodné děti,“ říká zklamaný Čert.

06. 12. 2019

Návštěva přímo z pekla poctila ve čtvrtek 5. 12. led třemošenské Sport-Areny. Čerta doplnili Anděl s Mikulášem a na ledě tak mohla proběhnout tradiční Mikulášská besídka. Po jejím průběhu jsme si odchytili a vyzpovídali Čerta, který nedokázal skrýt své zklamání.

 

Pane Čerte, představíte se nám, prosím?

Jsem Čert a jsem z Pekla. Někteří mi říkají Ďábel nebo častěji Démon.

 

Připadáte mi povědomý, neznám vás odněkud?

To se mi u vás hokejistů stává často! Můj bratr, kterému děti občas říkají „pan trenér Démon“ nebo „Jícháč“, u vás trénuje. Jsme si docela podobní.

 

Přes něj jste se ocitl na hokeji v Třemošné?

Ano, přesně tak. Bratr mi do Pekla poslal zprávu, že na hokeji v Třemošné zlobí nějaké děti, tak jsem se těšil, jak si posbírám nějaké ty malé dětičky do pytle a odnesu je do hlubin pekelných. Cestou mi přidělili ještě Anděla s Mikulášem, kteří mě ale varovali, že ze zimáku v Třemošné nejspíš odejdu s prázdnou. Já si myslel své. Vzal jsem si velký pytel, protože jsem čekal velký úlovek.

 

Jak jste dopadl?

No šíleně! Představte si, přišel jsem tam a ony všechny děti byly úplně zlaté! Jasně, pár dětí jsem se pokusil odnést, ale ukázalo se, že je není za co odnášet. V Třemošné jsou prostě moc hodné děti!

 

Chcete říct, že jste odešel s prázdnou?

Ano, přesně tak. I když ty děti, jsou tak hodné, že se dokonce se mnou podělili o nějaké ty sladkosti, co dostali od mých společníků, takže úplně s prázdnou jsem naštěstí neodešel.

 

Jak celá akce probíhala?

Nejdříve jsem přišel na led, kde se mi nějaké děti pokoušeli chytnout za ocas. Taková drzost! Nechal jsem to být a doufal, že někdo bude zlobit, abych si jej mohl odnést, ale to jsem se nedočkal. Mikuláš s Andělem pak dětem rozdali sladké odměny, o kterých jsem se již zmiňoval. 

 

Chcete něco říct závěrem?

Rád bych jménem celého Pekla i hokejového klubu v Třemošné poděkoval Mikulášovi s Andělem, kteří jednak věnovali svůj čas této akci a pak měli pravdu ohledně dětí, že jsou opravdu moc hodné. Nadále patří můj dík Světlaně a Lucii Štenglovým, které pro děti připravily ty sladkosti, co pak dostali od Mikuláše s Andělem. 

 

Děkuji za rozhovor a přeju příjemnou cestu zpátky do Pekla!

Já rovněž děkuji! Snad začne někdo zlobit, abych si příští rok mohl někoho odnést!

Týmy: 3. třída, 4. třída

Sponzoři

Kontakt

HC Meteor Třemošná
Plzeňská ulice, Třemošná 330 11
Tel.: 377 953 828
E-mail: m.dusek@hcmeteor.cz