Online video tréninky na našem Youtube!

28. 03. 2020

Zástupce hlavního trenéra Václav Polívka si společně s jeho svěřencem Oťasem připravil sérii video tréninků, kterou postupně publikuje na klubový Youtube kanál. Dnes na svět přichází třetí díl, ve kterém se objeví exkluzivní host.

I v současné situaci, kvůli které se bohužel nemůžeme setkávat a společně trénovat na našem stadionu, nechceme usnout na vavřínech nebo se doma nudit! Je třeba se udržovat v kondici i v prostředí domova. Trenéři jednotlivých kategorií tak rozeslali všem rodičům tréninkové plány, podle kterých hráči doma pilně trénují. Václav Polívka však přišel s parádní inovací v podobě online video tréninků, které nahrává společně s Otakarem Skřivanem z 3. třídy. Ve třetím videu se k této dvojici připojil i útočník HK Hradec Králové Jakub Lev, který ukázal některé prvky z tréninku extraligových hráčů. Tréninková série bude obsahovat celkem 6 videí, které jsou zaměřené hlavně na reakční, silové a koordinační schopnosti. Na konci každého videa čeká na hráče speciální challenge, která prověří šikovnost hráčů.

Zde je slibovaný odkaz na třetí tréninkové video s Jakubem Lvem https://youtu.be/-MFANbDcYtk

Jak vás napadlo natáčet tréninky na video?

Každý trenér měl prostřednictvím e-mailu své kategorii zadat tréninky, abychom je i přes tuto obtížnou situaci udrželi v kondici. V půlce přípravy textové osnovy prvního tréninku, jsem si uvědomil, že rodiče nebudou znát názvosloví tělesných cvičení. Začal jsem tedy vyhledávat obrázky jednotlivých cviků, ale u těch složitějších se mi nepodařilo vyhledat jejich adekvátní formu. Navíc by to bylo zdlouhavé a neefektivní. Přešel jsem na videa, která názorně ukážou, jak mají cvičení vypadat. Nejdříve sám, pak s Oťasem, což se jeví jako lepší varianta, protože i rodiče můžou vidět, za které chyby hráče nejčastěji opravuji.

Pro jaké kategorie jsou tréninky určené?

Tréninky jsem dělal jen pro své kategorie ročníku 2011 a 2012. Ale svůj přínos může mít trénink i pro hráče narozené třeba v roce 2009. Videa byla původně dostupná jen přes odkaz. Nicméně poté, co jsem narazil na stažené a nahrané video na Facebooku, nezbylo nic jiného, než videa zveřejnit pro všechny.

Na jaké dovednosti se v tréninku zaměřujete?

Kluci jsou teď v takzvaném „zlatém motorickém věku“, takže se snažím hodně o rozvoj pohybových dovedností a také obratnosti. V tréninku však můžete vidět i cviky na rozvoj silových schopností. Hodně se nechávám inspirovat Filipem Raptopulosem, který má ve svých videích super věci.

Jak reagují rodiče a hráči na videa?

Kluci reagují zprostředkovaně přes rodiče. Někteří jsou více aktivní, jiní méně. Ale tak to prostě je. Chápu, že někteří musí po práci ještě dělat na domácích úkolech a postarat se o domácnost, mají toho hodně. Mám radost, když vidím, že se do tréninku zapojí třeba i taťka nebo mamka a cvičí s malým. Celkově je odezva pozitivní, mám radost z každého videa nebo fotky, co mi přijde. Vidím, že má práce k něčemu je. S negativním ohlasem jsem se ještě nesetkal, což se divím. (smích)

Plánujete po skončení této situace natáčet tréninky na ledě?

Ano, plánujeme udělat tréninkovou zásobu cvičení jak na suchu, tak i na ledě. Pomoci tak hráčům, kteří na sobě chtějí pracovat, aby mohli makat a zlepšovat se i doma. Videa uděláme ve spolupráci s ostatními trenéry, hlavně s Martinem Pouskou, který má v individuálním rozvoji parádní know-how, které umí i perfektně předvést. Teď na to máme čas, ale bohužel ještě nemáme prostor. Snad to brzy zvládneme

Rád bych velmi poděkoval těm, kteří mi pomáhají. Hlavně Oťasovi, který dochází a trénuje se mnou před kamerou. Přítelkyni, která natáčí. Ale i našemu klubovému PR mágovi Jonášovi, který videa zpracovává.

Sponzoři

Kontakt

HC Meteor Třemošná
Plzeňská ulice, Třemošná 330 11
Tel.: 377 953 828
E-mail: m.dusek@hcmeteor.cz