Novým hlavním trenérem klubu byl jmenován Dušan Andrašovský

05. 03. 2020

Na příští sezonu čekají HC Meteor Třemošná velké změny. Jednou z nejdůležitějších je změna na postu hlavního trenéra našeho klubu. Tu přebírá od 1. 5. 2020 dlouholetý člen našeho trenérského kolektivu, ale také bývalá ofenzivní opora extraligové Plzně Dušan Andrašovský. Pevně věříme, že tato změna klubu jen prospěje a hokej ve Třemošné se dál bude ubírat tím nejlepším možným směrem. Abyste mohli nahlédnout pod pokličku rozhodnutí našeho vedení, připravili jsme si pro vás s Dušanem krátký rozhovor, ve kterém popisuje svůj pohled na novou etapu jeho profesního života.

Dušane, jak dlouho vůbec působíte ve Třemošné?

Když dobře počítám, tak letos dokončuji šestou sezónu.

V čem se výchova mladých hokejistů ve Třemošné liší od ostatních mládežnických klubů?

Nemyslím si, že se v něčem vůbec může lišit, co se sportovní přípravy týče, protože tréninková metodika je od ČSLH daná. Naopak jedna, a to podle mně nejdůležitější věc, je lidský a osobní přístup. Máme kvalitní trenérský kolektiv, který má chuť na dětech a také na svých trenérských dovednostech pracovat. To je pro hlavního trenéra, který má na starost sportovně-výkonnostní stránku přípravy, to nejdůležitější. Nesmíme však zapomínat na to, že z dětí nechceme vychovávat jenom kvalitní hokejisty, ale hlavně slušné a samostatné lidi. Myslím si, že na to je kolektivní sport perfektním prostředkem. Máme standardní, možná v některých aspektech až nadstandardní podmínky na přípravu. V naší Sport Aréně najdete mimo ledovou plochu také venkovní hřiště s umělým povrchem a venkovní střelnici. V útrobách stadionu je pak fitness centrum, rozcvičovna a restaurace, kde mají děti i rodiče možnost trávit čas v příjemném prostředí. Denně si tak mohou vychutnávat dobroty, které jim jsou Světlankou a Luckou připravovány.

Jak vidíte roli hlavního trenéra v klubu, co všechno by měl zvládat?

Na tuto otázku bohužel nelze jednoduše odpovědět. Prozatím na ni nechci odpovídat příliš detailně. Hlavním trenérem se oficiálně stanu 1.5.2020, ale už teď denně s manažerem klubu Miroslavem Duškem řešíme současný i budoucí chod klubu. To, co s jistotou můžu říci je, že nás čeká nás hodně změn.

Změní se tedy něco zásadního ve  fungování klubu po Vašem nástupu do funkce?

Ano, pár věcí se budu snažit změnit. Jak už jsem říkal, je brzo o nich mluvit obecně, ale jednou z hlavních priorit bude individuální přístup k hráčům, kteří jsou talentovaní, ale hlavně zapálení pro hokej a chtějí na sobě pracovat. Změny v tomhle ohledu budou vidět už od letní přípravy. Chceme dávat větší důraz na přípravu mimo led a všestranný pohybový rozvoj.  Z dalším změn bych rád komunikaci s rodiči hráčů, ale to je složité téma. ve kterém se máme hodně co učit.

Těšíte se na tuto pozici?

Ano, samozřejmě se moc těším! Zároveň vím, že nás čeká hodně tvrdé práce. Otázku hlavního trenéra jsme spolu s vedením řešili už v minulosti. Tenkrát jsem se necítil být připravený, abych stoprocentně odváděl kvalitní práci na této pozici a potřeboval jsem nabrat více praktických zkušeností. 

 

Sponzoři

Kontakt

HC Meteor Třemošná
Plzeňská ulice, Třemošná 330 11
Tel.: 377 953 828
E-mail: m.dusek@hcmeteor.cz