"Na Meteor chodím 15 let!" hlásí Pavel Demut

16. 03. 2019

Pavel Demut je mezi hráči "A-týmu" znám spíše pod přezdívkou "Old Fan Pavel". Tato žijící legenda třemošenského zimáku je jistě nejvěrnějším fanouškem Áčka. Na zápasy chodí již 15 let! Pan Demut od nás obrdžel dres, jako poděkování za jeho nehynoucí podporu a my jsme jej pro naše stránky vyzpovídali.

Jak dlouho už chodíte na zápasy Meteoru? 

Co se vlastně založilo "Áčko", takže někdy v roce 2003 nebo 2004. Na extraligu do Plzně chodím již od střední školy, a tak když vznikl tady klub, deset minut od místa, kde bydlím, tak jsem začal pravidelně chodit. 

Co se za ta léta změnilo? 

Ze začátku to byl takový tým sesbíraný z veteránů z okolí. Postupně se scházeli lepší a mladší hráči slavili postup do kraje, který hned v následující sezoně vyhráli. Pak to drobet začalo upadat, ale naštěstí si to asi před dvěma lety vzal pan Dušek mladší pod křídla a snad už se to zase bude zlepšovat.

Co za tu dobu zůstalo stejné?

No stejný... Stadion zůstal stejnej. Zhruba.

Máte nějakou vzpomínku, která vám silně utkvěla v paměti?

Samozřejmě ze začátku to byla novinka. V životě jsem si nemyslel, že tady v Třemošné, kde bydlím, bude zimní stadion. Pak když hráli se Vsí Touškov o prvenství v 1. A třidě, což bylo myslím v roce 2008. A pak hned ten následující rok, kdy vyhráli kraj. 

Jak byste zhodnotil tuto sezonu?

Myslím, že už tam určitý posun byl. Třeba se mí líbil ten Šibra, ten se podle mě hodně zlepšil za ten rok. Já ho tady vlastně sleduji od žáků. Nebo třeba Maruš, Kepka, Michel, ti tady všichni byli od žáků. Líbí se mi, že zde hrají hlavně odchovanci. 

Máte tedy nějakého oblíbeného hráče v současném kádru?

Vážim si velmi Venci Koukolíka, ten to tady táhnul, když byla krize. Jeho táta tu s tím taky pomáhal. Bez nich by to tady asi zaniklo předtím. 

Chodíte i na nějaké mladší kategorie?

Na Áčko chodím na všechny domácí zápasy plus, když se hraje na Koštutce. Pak ještě chodím zhruba každý druhý zápas na Juniory a Dorost. Občas na Béčko. Dřív, když nebyli Junioři a Dorost, tak jsem chodil i na nějaké žáky.

Budete chodit i nadále?

Dokud sem dojdu, tak budu chodit.

Myslíte si, že půjdou výkony Áčka nahoru?

No, doufám! Hlavně, aby se na to kluci nevykašlali. Dřív třeba po sezoně vždycky tři nebo čtyři skončili, a pak hráli v devíti nebo v deseti. Kraj nemůžeš hrát v deseti lidech! 

Sledujete nějaké naše bývalé hráče?

Pamatuji si na Aleše Stezku, a pak hodně sleduji hráče, co šli do Plzně. Třeba v Klatovech teď jsou Reitspies, Markov nebo David Michel. Ale ty sleduji na internetu, na jejich zápasy nejezdím. 

Zmínil jste Juniory a Dorost. Je v těchto kategoriích někdo, kdo vás zaujal?

Jsem hodně zvědavý na Adama Ženíška. Možná nebruslí nejrychleji, ale přehled o hře má neskutečný. Jako by mu bylo pětadvacet. Jinak doufám, že brzo uvidím nějakého odchovance pravidelně v extralize.

Tento rozhovor bude na našich stránkách. Co vůbec říkáte na naší současnou prezentaci? 

Je dobře, že to děláš! V novinách už se člověk dneska o krajském hokeji nic nedočte. Dřív tu býval jeden extra reportér, co vždycky udělal článek z nějakého zápasu. Dneska si v plzeňském deníku přečteš spíš, že někde hráli šachy, než hokej! Na těch stránkách je pěkný, že si tam člověk najde výsledky, jsou tam střelci a podobně. Ještě by tam mohla být sestava z toho konkrétního zápasu, ale to už je drobnost.

Zkusíme na tom zapracovat. Děkuji za rozhovor!

Já taky děkuji! 

 

Tým: Muži

Sponzoři

Kontakt

HC Meteor Třemošná
Plzeňská ulice, Třemošná 330 11
Tel.: 377 953 828
E-mail: m.dusek@hcmeteor.cz