Trenér Dorostu Barčák hodnotí základní část sezony

30. 11. 2018

Dorost včera prohrou v Litvínově uzavřel základní část ELIOD Extraligy Dorostu. O dosavadním průběhu sezony si s námi popovídal hlavní trenér Dorostu - Martin Barčák.

Pane trenére, jak byste zhodnotil dosavadní průběh sezony?


Sezonu zatím hodnotím veskrze pozitivně. Bodů máme sice o něco méně, než bychom chtěli, ale jsme velmi blízko před sezonou vytyčenému cíli. 

Co bylo tím předsezónním cílem?


Cílem bylo mít po odehrané základní části klid, udržet se a hrát vyrovnaně s týmy jako Karlovy Vary, Sparta nebo Chomutov, což se nám daří. Nyní tyto soupeře potkáme každého ještě čtyřikrát. Zapomínat nesmíme ani na Kobru a PZ Kladno. Oba hrají o záchranu a v každém zápase se hraje o čtyři body. Bude to ještě náročné, ale věřím klukům, že se nám podaří extraligu nejen udržet, ale že uhrajeme i hezké umstění.

Jak byste porovnal tuto sezonu s loňskou?


Největší rozdíl vidím v tom, jak máme připravené hráče. Letošní "mazáci", hráči ročníku 2003, nastupovali v extralize již loni a je to poznat v tom, jak se přizpůsobili tempu extraligy a převzali roli lídrů. 

Je někdo ze starších hráčů, kdo vás svými výkony mile překvapil?

Ze starších určitě Kuba Holý. Věděli jsme, že má potenciál a hlavně kvalitní a tvrdou střelu, ovšem takový gólový přísun od něj snad nikdo nečekal. (V 17ti zápasech si připsal Jakub Holý již 19 gólů! pozn. red.) Dál pak třeba Kryštof Bulka, který u nás plní roli konstruktivního obránce a jde příkladem našim mnohým mladším bekům. Zlepšení je ale vidět třeba i u Josefa Pocha nebo Patrika Kozlíka, ale ten bohužel o část sezony přišel kvůli zranění. Do týmu skvěle zapadli také Lukáš Lajoš a Milan Steinbrücker.

A co mladší hráči?

To je další aspekt se kterým jsem velmi spokojen. Útočníci Ondřej Pešek, Matyáš Borák a Nicholas Schindler k tomu nejlepšímu, čím můžeme soupeře ohrozit. K týmu se v průběhu sezony přidal ještě Jiří Beníšek, který se také pomalu propracovává mezi opory. V obraně se mi velmi líbí Matěj Houdek, který roste do role rozdílového a klíčového zadáka. Karel Malkovský, Matěj Čarda, Michael Balák a David Trachta stále sbírají zkušenosti, ale potenciál mají také slušný. V bráně máme ještě Filipa Ženiška, který také ukázal, co umí, ale bude muset ještě makat. Celkově mladší hráči skvěle zapadli ke starším. 

Z toho, co říkáte mám pocit, že máte v kabině výborný kolektiv. 

Mám pocit, že kluci mají mezi sebou skvělé vztahy. Je to vidět i na ledě. V klíčových chvílích jsou schopni táhnout za jeden provaz a bojovat jeden za druhého. Tak to má být.

Co si slibujete od zbytku sezony?

Doufám, že kluci budou pokračovat v tempu a výkonech jako doposud. Jsem ale přesvědčený, že můžeme hrát ještě lépe. Také mám radost, že se nám snad konečně ustálí kádr. Z Plzně se například vrátil Jirka Beránek a ten by jako zkušenější hráč měl přispět ke zlepšení našeho týmu. 

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů ve zbytku sezony!

Já též děkuji. Budeme se snažit!

Tým:

Sponzoři

Kontakt

HC Meteor Třemošná
Plzeňská ulice, Třemošná 330 11
Tel.: 377 953 828
E-mail: m.dusek@hcmeteor.cz